30 January, 2017

Cuti CNY

Salam
Cuti panjang CNY nampak mcm best kalu g jln2. Tp x p mn pun, Dok umah antaq anak tucen . Bkn pa anak daraku nak amik PT3, confirm2 perlu keje kuat. Bkn anak je uminya pun hhahaha. Elok cuti anak daraku menyambut ari lahirnya yg ke 15. X sambut apapun x bli kek pun xsempst ... Umi dia buat apa pun xtau la... rasa serabut jee ... cuma bw dia p mkn jee. Kbtulan plak abahnya xsihat br kluaq hospital dmam dah 5-6 ari ... bdn rs xlarat tu dok ada lg.. so masa tu klam kabutla skit hehehhe alasan jjejje

Nant aku buh gambaq anak daraku ada kat temp lain plak hishhh payah btaoi laa buat keje byk tempat n byk bnda ni

21 January, 2017

Jalan-jalan adikberadik- Pulau Pinang 2

Salam

Adik-adikku mai awai iaitu pada 3 Dis dan depa tidoq di rumah, berhimpit2...hehheh. Memang penuhla satu rumahh. meriah dgnn suara budak2 .  Tengahari tu km lunck kat luaq pikiaq pimai pimai km p Pelita je.. Sampai di TM resort rs dlm koi 3 lebih, setelah urusan check in selesai, relax sat n bbudak tu p mandi kolam biasala budak2. Km gerak ke Padang Kota. Jalan2. lpas maghrib gerak ke Padang Brown. Sume lupa amik gambar.

anakcucu 
yg lain p masjid menyusu

cucu-cucu

heran gak mn gambar-gambar lain ntah ...p mana pun tak tau, cukuplah gambar byk ni pun kannnnn

20 January, 2017

Tahun baru tempat baru hidup baru

salam
Dah 3 minggu baru nak tulih pasal tahun baru hheheh, sbnaqnya aku lupa. Hidup di tahun baru dah ni. Aku memulakan tahun baru ditempat keje baru walaupun akau dah 9 bln dana pada tahun 2016 tp aku akan memulakan tahun baru 2017 ini dgn jayanya. Cewahhh ayat x boleh blah. Apa yg pasti aku perlu move on utk apa dikenang utk apa dipikir. Malah aku perlu buat keje aku sbb aku mkn gaji dgn keje aku tu. Biaqla org xsuka aku
 biaqlah org kt akau emo sgt ,
H biaqla org kata aku yg x btoi
Biaqlah org kat aku yg salah,
Biaqlah org kata aku yg harus menerima keadaan dan memaafkan sj dan melupakan sumenya.
Hakikatnyabaku x boleh melupakan dan sukar memaafkan. Tapi aku akan tetap teruskan keje aku
Cuma
Aku amat berharap keje aku lebih baik dr hari2 semalam
Hidup aku lebih tenang dan baik dari hari2 semalam
Ibadahku lebih baik dr hari2 semalam
Duit aku lebih baik dr hari2 smlm ... hehhehe
Dan aku lebuh bahagia bsama somi dan anak2ku, keluargaku, dan rakan2 ku yg baik
InsyaAllah ....amin

Harap jugak aku rajin memblog hahahh

12 December, 2016

Jalan-jalan adikberadik-Pulau Pinang

assalamualaikum ehhehhhe gelak dulu...tiba muncul apekehel ...nak buat lagu mana asyik nakmmenulis je malas...waktu malas je br tingat nak menulis...tp tula bkn menulis pun mengarang akceli huhuhu Cuti yg baru ni 4-6 Dis 2016 adik2ku nak mai Penang. So aku tak berjalan p mn la jz cuti jugak tp di Penang. Tp depa xmau dok umah aku, depa naktidoq kat tempat lain. Bermulala pencarian mencari homestay. Patutnya guna homestay la ramai walaupun 3 keluarga je tmasuk mak aku sorang. Tp cucu2 nya ramai.. Dalam target aku nak cari tepi pantai atau yg ada kolam. Tapi masalahnya takde yg 4 bilik. Sumenya 2 atau 3 bilik shj. Tolak p tolak mai akhirnya aku pilih TM RESORT Tanjung Bungah. Aku tempah melalu BOOKING.com. Mula tu aku call tp mahal skit sikit dr booking.com . Kalu rege staff lagi murah memang jauh beza la. lagi skali aku careless sbb aku lupa amik gambar dlm TM Resort tu.
ruang dapur bersebelahan dengan ruang tamu, hanya ada cerek dan 3 in 1 serta peti ais je
Ruang tamunye letak toto pun boleh muat lagi ni
Bilik utama, 1 bilik lg katil single, bilik air asing-asing
pandangan dari pantai
gambar2 ihsan uncle google

Lupa nak bgtau TM resort ni apartment 2 bilik so aku amik 2 apartment. Bg aku bilik dia ok, bilik air ok bersih, Pool je kecik, hehheh kalu anak2 aku n anak menakan dah penuh dah pool kanak2 tu. Tp bg aku okla. Kalu nak makan plak boleh ke kanan dan tempuh dua traffic light kut dkt dgn maybank ada gerai2, boleh makan situ atau bungkus  tp kena berkereta la

03 September, 2016

sudah cukup 8 tahun

 salam
20 ogos aritu anak teruna Muhammad Danial Luqman bin Ridzuan dah cukup umonya, 8 tahun. Tahun ni plak dia request kek besday. Tp yang bestnya taknak gambaq kartun ka, apaka, jdlah kek bodo je adalah skit tulih atas tu. N nak sambut dgn kawan@di sekolah. Dia tahu dah umi dia bkn nak buat makan2 di rumah.
Malangnya minggu tu luqman dmam, ari sambut besday nipun dia kata dah tak larat. sedangkan dr umah ok je pun, Mualimah dia tepon bgtau dia xlarat, g amik awal kat sekolah, sok tu pun x p sek lagi.





 kalu tgk gambaq semua xdak senyum langsung ...alahaiii

27 May, 2016

assalamualaikum...nak vakum cuci mop

Panjangnya tajuk. Tapi tula hakikat dah lama tak masuk blog ni dah makan bertahun. tiap2 bulan meman hajat dihati nak menulis tapi ada sj halangan. salah satu penyakit M. M ni dr segala segi, tak tau la mai kut mn. Nak buang dah M ni, nak ubah. Dah pertengahan tahun ni memang kena uba, kena basuh n polish gak bahayaa dok biaq bersarang lama-lama dalam badan.

Apapun hakikat aku still mcm dulu, tapi malang makin bertambah gebus... tak taula nak kata apa dah. Aku dah bertukar sekolah, apa yang pasti memang terasa kehilangan sangat. Nant aku akan citekan, walaupun tak pasti perlu atau tidak tapi aku kena luahkan jugak kalu tak badan aku akan naik lagi gebus

apa kaitannya aku pun tak tau.

last but not least ...aku kna belajaq balik cara nak berblogger.... lupa la

Jangan kecam saya#

18 December, 2013

Jalan-jalan ke Taiping

Salam

Entry ni tak la basi lagi tapi lama dah la,hehe. Sebenarnya setelah beberapa kekangan maka sesi bercuti adikberadik tak dapat dijalankan. In Sha Allah akan ditunda ke tahun hadapan. Namun aku tetap nak pegi jugak perancangan awal nak ke Port Dickson lpas tu nak singgah di Nilai tak pernah p lagi. Lepas tu tgk Melaka plak ..ada tempat best gak. Tapi tu la kita merancang Allah yang tentukan.. Ttiba wira hitam km aircondnya rosak dan perlu diganti terbangla duit melayang-layang beratus gakla...Terus tersenyap sat huhuhu duit takde...nak p berjalan gak.. Setelah pusing-pusing akhirnya tempat yg dekat jadi pilihan. Taiping la apa lagi.

Mula tu ada nak ke Kamalodge tapi dah agak mesti penuh p tempat satu lagi Taiping Golf Resort. Km pun bertolak la ke Taiping, setelah dibooking dari orang perseorangan. layan gambar  yee



tv dan siaran 1,2,3 dan 7 huhuh

pandangan dari katil

sofa bed...selesa gakla

katil pandangan dari sliding door

pandangan ke luar pool terlindung di balik pokok


bantal tambahan dan selimut

bagi aku bolehla bilik ni bagi km yg badget kecik ni....RM110.00 untuk 1 malam tak termasuk breakfast. Aku dah lupa kat mana aku amik ni..tp aku ada no telefonnya
Encik Nik =0135286388
En Nik memang sempoi sbb tak minta bayaran dah km check out barulah km bayar penginapan.
Cuma satu jela tempat makan agak jauhla dlm 10 minit berkereta, tapi tu takde masalah kalu bawa bekalan makanan. Macam aku malm tu km makan di kedai tomyam dan sarapan di kedai mamak. Kedai tomyam tu kyreng sikit kedai mamak biasala marveles....
Mlam tu jugak kami ke Pasar malam dkt dgn Stesen Bas. punyala besar dan bermacam jenis dijual. Memang bestlah...Ekceli km ke sana pada hari rabu so pasar malamnya malam kamis la kan hehehe





apa yang pasti ada pool. Dia memang bahagikan dua untuk kanak-kanak dan dewasa. lupa nak bgtau di tempat ni takde cafe, cafe yg ada untuk pelancung korea. So kalu nak makan kena ke atas sikit.Untuk breakfast RM20.00 untuk dewasa n untuk kanak-kanak RM12.00. Km tak cuba pun heheheh.
Bagi km sangat oklah Taiping Golf Resort ni...