22 November, 2013

Yahooo....Cuti...

Salam
yeee cuti sekolah...walaupun dah seminggu cuti tp, km sebagai guru ni kena p sekolah juga menghadiri taklimat kssr tahun 4...Dan minggu 25hb Nov ni adalah minggu cuti...sehingga 16 Disember ...aku bertugas plak..
Ke mn cuti kami tahun ni..Seperti entry yang lepas2 aku dok confius dan memilih yg mn untuk cuti-cuti adik beradik kami... Kalu tak minggu 25 Nov ni nak berjalannya cuti2 adik beradik...tp apakan daya pelbagai dugaan dan rintangan pada tarikh tersebut ...
Pak ngah n makngah terlibat dalam peperiksaan SPM...Manakala abahcik pula terdapat kekangan dar mamacik. So abahcik bagi cadangan p selepas anak daraku habis UPSR tahun depan.
Namun begitu....ayat macam ayat karangan...aku akan cuba p jugak untuk cuti-cuti Malaysia ni..Pastinya nak release skit tensen waktu keje...(konon)..tp aku tetep akan pergi sbb aku suka jalan-jalan. Cuma tak pasti ke mana...Harap murah rezki kami dan takde halangan nak bawa anak-anak ku berjalan...Cuma yang pasti aku akan balik kampung ...tgk kampung sat n kebetulan mak aku ikut rombongan ke Kelantan....chewaahhhh jalan-jalan lagi. harapan aku jalan ke kampung Changlun clear sbb aku risau gak kete banyak..No comments: