27 November, 2009

Hari Raya Aidil Adha

Pertama kali sepanjang kehidupanku beraya kat tempat orang, kami anak beranak jee. Beraya dengan mentua tak kira, tu lain. Kali ni beraya di kem...Mula la fikir sendiri nak buat apa.nak masak apa, pandai ke masak sedap ka... semuanya datang bertalu-talu..Akhirnya buat keputusan nak makan ketupat palas dan rendang daging, laksa dan biskut raya. Somi minta buat gulai tulang, ish tak berani la nak buat, tak reti tambah banyak2 pulak. next time yeee bang. kena try dulu hehe.

ketupat dan rendangnya
ketupat daun palas-makanan wajib di hari raya


Sok cadang nak balik Changlun, jenguk umah, nak beraya kat sana, walaupun mak di Mekah kena balik jenguk gak. Abahcik tak balik...tunggu mak balik nanti. Lagipun sok ada kenduri anak menakan sepupu kat Panggas, Perlis

2 comments:

Anonymous said...

macam sedap ja kak..ketupat n rendang tu..selamat hari raya kak..maaf zahir n batin..

odah said...

Memang sedap pun(mcm bangga semcm ja) tp ketupat kak tak buat kak ****
rendang kak buat...dan yg datang memang puji..waktu ianya menjadi..
Selamat ari raya